ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Cheesecake met frambozensaus

Cheesecake met frambozensaus

Voorbereiding : 15 min Rusttijd : 2 uur
Koken : - Materiaal : springvorm 26-28 cm
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 2 stemmen
Download het recept :
 

6 :
200 g speculaas
100 ml slagroom
50 g poedersuiker
500 g mascarpone op kamertemperatuur
50 g gesmolten boter
3 limoenen (onbespoten)
Frambozensaus
500 g frambozen
150 g kristalsuiker
Enkele druppels citroensap 
1Mix de in stukjes gebroken speculaas en de boter in de grote kom met het metalen mes.
2Bedek de bodem van een springvorm gelijkmatig met de koekkruimels en druk goed aan.
3Rasp het groen van de limoenschil.
4Klop in de grote kom met de eiwitklopper de mascarpone, de slagroom, de poedersuiker, de rasp en het sap van 2 limoenen.
5Verdeel het mengsel met de spatel over de taartbodem.
6Laat minstens 2 uur op een koele plaats rusten..
Voor de frambozensaus
1Doe de frambozen en de suiker in de grote kom met het metalen mes.
2Voeg enkele druppels citroensap toe en mix 1 minuut.
3Proef de saus en voeg zo nodig suiker of citroen toe.
4Zeef de saus om de pitjes te verwijderen.
5Bewaar koel.
Tip van de chef

Deze cheesecake is ook zonder saus heel lekker.
Vervang voor een rodevruchtensaus de helft van de frambozen door aardbeien. Gebruik de Juicekit-accessoire, dan wordt de saus nog lekkerder.
 


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…

ALLE REACTIES
Johanna Holtmaat

Lijkt mij dat er gelatine oid doorheen moet.