ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Chocolade-karameltaart

met noten en rozijnen

Chocolade-karameltaart met noten en rozijnen Cook Expert

Voorbereiding : 25 min Rusttijd : 4 uur
Koken : 30 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

12 PERSONEN :
1 portie zanddeeg
100 gram suiker
100 ml slagroom
30 gram gezouten boter
100 gram gehakte noten naar keuze
20 gram rozijnen
30 gram poedersuiker
CHOCOLADEGANACHE :
250 gram pure chocolade
50 gram boter
100 ml slagroom
1Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het zanddeeg op een met bloem bestrooid werkblad uit met de deegroller. Bekleed een ingevette taartvorm van circa 26 cm doorsnede met het uitgerolde deeg.
2Bedek de taartbodem met bakpapier en een steunvulling en bak de taartbodem 20 minuten blind* in de oven. Verwijder vervolgens het bakpapier en de steunvulling en laat de taartbodem nog eens 5 minuten bakken. Bereid tijdens het bakken de chocoladeganache.
3Neem de taartbodem uit de oven en laat afkoelen. Verhit, zonder te roeren, in een steelpan de suiker op een laag pitje tot de suiker karamelliseert. Breng in een andere steelpan de slagroom aan de kook. Neem de karamel van het vuur wanneer deze een fraaie kleur krijgt en meng de gekookte room erdoorheen. Voeg de in stukjes gesneden gezouten boter toe tot deze volledig opgelost is.
4Giet de karamel op de taartbodem en bestrooi deze vervolgens met de noten en rozijnen. Zet de taart 1 uur koud weg zodat de karamel opstijft.
5Bedek de taart met de chocoladeganache, strijk deze glad met een spatel en laat de taart op kamertemperatuur 3 uur opstijven. Bestuif de taart vlak voor het serveren met poedersuiker. Het is een machtige taart, dus serveer in kleine stukjes.
chocoladeganache
1Doe de in stukjes gebroken chocolade, de boter en de slagroom in de kom en stel het EXPERT-programma in op 5 minuten/snelheid 3/60 °C. Spatel de ganache van de wand van de kom. Stel het programma zo nodig nog eens in op 30 seconden/snelheid 3/100 °C om de ganache glad te roeren.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product