ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Chocoladetaart

Chocoladetaart

Voorbereiding : 30 min Rusttijd : 1 uur
Koken : 40 min Materiaal : taartvorm Ø 28-30 cm
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

6 :
Zanddeeg
125 g boter
250 g patentbloem
100 g kristalsuiker
1 eierdooier
45 ml water 
Ganache
300 ml slagroom
2 eieren
200 g pure chocolade
Voor het zanddeeg
1Doe de bloem, suiker, de in stukjes gesneden boter, de eierdooier en het water in de grote kom met het kneedmes.
2Schakel de foodprocessor in en laat de machine ca. 1 minuut draaien totdat het deeg een bal vormt. Spatel het deeg zo nodig van de komwand naar beneden.
3Wikkel het deeg in plasticfolie en druk het plat. Leg het 1 uur in de koelkast.
4Verwarm de oven voor op 180 °C.
5Vet de bakvorm in met boter. Rol het deeg uit. Leg het in de bakvorm en prik met een vork gaatjes in de deegbodem.
6Leg bakpapier op de deegbodem bedekt met een blindbakvulling zoals gedroogde peulvruchten.
7Bak de taartbodem 20 minuten in het midden van de oven.
Voor de ganache
1Breng in een steelpan onder regelmatig roeren de slagroom aan de kook. Voeg de in stukjes gebroken chocolade toe en roer tot het een gladde massa is.
2Mix de eieren in de mini-kom. Voeg via de invoerbuis het chocolademengsel toe. Laat de machine nog enkele seconden draaien.
3Schenk de chocolademassa in de voorgebakken taartbodem.
4Verlaag de oventemperatuur tot 140 °C, bak de taart 20 minuten in het midden van de oven.
5Zet de taart minstens 3 uur in de koelkast.
Tip van de chef

U kunt ook eenpersoonstaartjes maken.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…