ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Citroenschuimtaart

Citroenschuimtaart

Voorbereiding : 1 uur Rusttijd : 1 uur
Koken : 40 min Materiaal : bakvorm Ø28-30 cm, spuitzak (optioneel), kookthermometer
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 1 stemmen
Download het recept :
 

6-8 personen :
Zanddeeg
125 g boter
250 g patentbloem
100 g kristalsuiker
1 eierdooier
Citroenroom
150 g kristalsuiker 
3 onbespoten citroenen
30 g boter
3 eieren
Eiwitschuim
180 g kristalsuiker
3 el water
3 eiwitten
Voor het zanddeeg
1Bereid het zanddeeg volgens het recept op p. 112.
2Verwarm de oven voor op 180 °C.
3Druk een dunne laag zanddeeg uit in de bakvorm. Leg een vel bakpapier op het deeg en verdeel daarover een steunvulling, zoals linzen. Bak in het midden van de oven.
Voor de citroenroom
1Rasp ondertussen de schil van de citroenen en pers ze daarna uit.
2Doe de citroenrasp en het sap van de citroen, de kristalsuiker en de eieren in de kom met het metalen mes. Mix 1 minuut.
3Giet het mengsel in een steelpan en breng het al roerend voorzichtig tot aan de kook. Voeg de in stukjes gesneden boter toe en doe het mengsel over in de in de grote kom met het metalen mes.
4Schakel de machine 30 seconde in.
5Verwijder de blindbakvulling van de taart. Verdeel het citroenbotermengsel over de taartbodem. Zet de taart 15 à 20 minuten in de oven op 120 °C.
Voor de schuimlaag
1Klop de eiwitten in 5 minuten stijf in de grote kom met de eiwitklopper, nadat u de aanduwer uit de invoerbuis verwijderd hebt.
2Smelt ondertussen op laag vuur de suiker in een pannetje met 3 eetlepels water. Verhit het mengsel tot 119 °C. Gebruik hiervoor een digitale thermometer. Neem het pannetje van het vuur en laat. de belletjes ca. 5 seconde wegtrekken.
3Schenk de suikersiroop via de invoerbuis op de eiwitten. Laat de machine ca. 5 minuten draaien.
4Verdeel het schuim met de spuitzak of met een lepel over de citroentaart. Laat de taart in 1 à 3 minuten onder de ovengrill goudbruin worden. Blijf in de buurt, want eiwitschuim verbrandt erg snel.
5Bewaar de taart koel.

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…