ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Cookies

met chocolade-en karamelstukjes

Cookies met chocolade-en karamelstukjes Cook Expert
 

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : -
Koken : 15 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 1 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

15 COOKIES :
150 gram zachte boter
½ theelepel vanille-extract
100 gram suiker
50 gram lichtbruine basterdsuiker
1 groot ei
300 gram bloem
150 gram stukjes chocolade
100 gram karamelstukjes
(of in blokjes gesneden zachte karamel)
1Verwarm de oven voor op 160 °C.
2Doe de zachte boter*, het vanille-extract, de suiker en de basterdsuiker in de rvskom en stel het EXPERT-programma in op 5 minuten/snelheid 11 (zonder verwarmen). Voeg na 2 minuten het ei via de opening in de deksel toe en meng even mee. Voeg dan de bloem toe.
3Stel na afloop van het programma het EXPERT-programma opnieuw in op 30 seconden/snelheid 7 (zonder verwarmen) en voeg de chocolade- en karamelstukjes via de opening in de deksel toe.
4Draai bolletjes van 2 tot 3 cm doorsnede van het deeg en druk ze met de palm van uw hand plat. Leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat en zet ze 15 minuten in de oven. Laat de cookies afkoelen of serveer ze lauw.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016
Tip van de chef

U kunt de basterdsuiker door rietsuiker vervangen.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product

ALLE REACTIES