ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Eclairs met chocolade

Eclairs met chocolade Cook Expert

Voorbereiding : 20 min Rusttijd : 3 uur 30 min
Koken : 45 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

8/10 ÉCLAIRS :
SOEZENDEEG :
75 gram in stukjes gesneden boter
200 ml water
150 gram bloem
30 gram suiker
1 snufje zout
3 grote of 4 middelgrote eieren
CHOCOLADE-BANKETBAKKERSROOM :
300 ml melk
100 gram chocolade
30 gram bloem
12 gram Maïzena®
2 eieren plus 2 eidooiers
50 gram suiker 
2 zakjes vanillesuiker
hazelnoten
1Bereid het soezendeeg. Verwarm de oven voor op 220 °C. Spuit op een met bakpapier beklede bakplaat strepen deeg van 8 à 10 cm. Zet ze 15 à 20 minuten in de oven. De soesjes moeten goudbruin zijn.
2Bereid ondertussen de chocolade-banketbakkersroom en het glazuur. Snijd de afgekoelde soesjes overlangs in en vul ze met de chocoladebanketbakkersroom. Giet het chocoladeglazuur eroverheen, bestrooi de éclairs met stukjes hazelnoot en zet ze 1 uur koel weg.
soezendeeg
1Doe de boter en het water in de rvs-kom en stel het EXPERT-programma in op 3 minuten/snelheid 6/90 °C. Voeg bloem, suiker en zout toe, verwijder de dop en stel in op 2 minuten/snelheid 3/100 °C. Het deeg moet een bal worden. Stel opnieuw in op 2 minuten/snelheid 10 (zonder verwarmen) en voeg de eieren één voor één toe via de opening in de deksel. Doe het deeg over in een spuitzak* met grote spuitmond en leg deze 30 minuten koel weg.
chocolade-banketbakkersroom
1Doe alle ingrediënten in de rvs-kom. Verwijder de dop en stel het EXPERT-programma in op 14 minuten/snelheid 4/95 °C. Mix de ingrediënten 30 seconden op snelheid 15. Zet het mengsel 2 uur koel weg.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product