ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Empanada's met tonijn

Empañada's met tonijn Cook Expert

Voorbereiding : 15 min Rusttijd : -
Koken : 45 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 2 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

16-20 STUKS :
2 wortels (200 gram)
1 courgette (200 gram)
1 sjalotje
2 eetlepels olijfolie
200 gram uitgelekte tonijn uit blik,
in stukjes
rasp van ½ citroen
1 eetlepel citroensap
½ theelepel cayennepeper
30 gram uitgelekte kappertjes
3 takjes peterselie
1 portie korstdeeg
1 eidooier
zout en versgemalen peper
1Was en schil de groenten en snijd ze in stukken. Pel het sjalotje en snijd in vieren. Doe de groenten in de rvs-kom en stel het EXPERT-programma in op 20 seconden/snelheid 13. Spatel de groenten zo nodig van de wand van de kom.
2Voeg de olijfolie, de tonijn, de citroenrasp, het citroensap, de cayennepeper, de kappertjes en de gewassen en fijngesneden peterselie aan de inhoud van de kom toe. Voeg zout en peper naar smaak toe en selecteer het programma SUDDEREN.
3Rol ondertussen het korstdeeg dun uit* op een met bloem bestrooid werkblad en steek cirkels uit het deeg met behulp van een uitsteekvorm van 10 tot 12 cm doorsnede.
4Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg op elke cirkel een lepel afgekoelde vulling. Bevochtig de rand van het deeg en vouw de cirkels dicht. Gebruik een vork om de randen van het deeg stevig op elkaar vast te drukken.
5Bestrijk de empañada’s met losgeklopt eigeel en leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat. Bak de halve maantjes 12 tot 15 minuten in de oven en laat ze daarna 10 minuten afkoelen alvorens ze op te dienen.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product