ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Knoflooksaus

Knoflooksaus

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : 30 min
Koken : - Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 1 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

1 PORTIE :
MAYONAISE
1 eidooier
1 theelepel franse mosterd
200 ml zonnebloemolie
¾ eetlepel witte-wijnazijn
½ theelepel zout
gemalen witte peper
KNOFLOOKSAUS
3 teentjes knoflook
1 eetlepel citroensap
1 olijfolie
1Maak eerst de mayonaise. Zorg dat alle ingredienten op kamertemperatuur zijn. Zet de grote transparante kom op de machine met daarin de mini-kom. Doe de eidooier, de mosterd, 1 eetlepel olie, de wijnazijn, zout en peper in de mini kom en stel het FOODPROCESSOR-programma in op circa 20 seconden. Voeg daarna, terwijl het FOODPROCESSOR-programma weer ingeschakeld is, de rest van de olie in een heel dun straaltje toe via de invoerbuis. Zet de mayonaise even weg.
2Pel de teentjes knoflook en snijd ze doormidden. Doe de knoflook teentjes in de minikom en mix circa 30 seconden met het FOODPROCESSOR-programma. Voeg het citroensap, olijfolie en de mayonaise toe.
3Mix 10 seconden met het FOODPROCESSOR-programma. Zet de saus in de koelkast.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product