ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Makreel met Indische boemboe

Van de Big Green Egg Flavour Fair 2018


Voorbereiding : 25 min Rusttijd : -
Koken : 4 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

4 personen :
600 g makreel
voor de boemboe
2 rawit pepers
2 stengels citroengras
6 limoenblaadjes
250 g geraspte kokos
250 ml kokosmelk
50 g koenjit wortel (kurkuma)
200 g kemirinoten
2 el zonnebloemolie
garnituur
370 ml potje amsterdamse uien (bijv. Kesbeke)
2 komkommers
500 ml azijn
300 g suiker
100 g zout
1 bosje koriander
1 handje emping
Bereiding
1Zet de foodprocessor met de 2mm plakjesschijf op de Cook Expert.
2Selecteer het FOODPROCESSOR programma en laat de machine draaien door op AUTO te drukken. 
3Voeg via de toevoerbuis voorzichtig de Amsterdamse uitjes toe en snijd tot fijne plakjes. Leeg de kom en zet apart.
4Snijd op dezelfde manier de komkommer in dunne plakjes. Leeg de kom in een bakje en zet apart.
5Maal in de mini-kom + mini-mes van de FOODPROCESSOR de kemirinoten door een paar keer kort op PULSE te drukken en bewaar voor de garnering.
6Meng in de RVS-kom van de Cook Expert de azijn, suiker en zout. Stel het EXPERT programma in op 6 minuten / snelheid 1A / 90*C.
7Giet het azijnmengsel over de apart gehouden komkommers en laat intrekken.
8Spoel de RVS-kom om en voeg alle ingrediënten voor de boemboe, behalve de zonnebloemolie, toe.
9Selecteer het EXPERT programma op 1 minuut / snelheid 11 / 0*C. Mix tot een grove pasta ontstaat.
10Voeg de zonnebloemolie toe. Stel het EXPERT programma in op 6 minuten / snelheid 2A / 120*C.
11Grill de makreelmoten op de barbecue (bijvoorbeeld Big Green Egg), 2 minuten per kant. 
12Verdeel de makreelmoten over 4 borden of bananenbladeren. Schep over iedere moot de boemboe en garneer met het zuur, een beetje emping en blaadjes koriander.
Een recept van Erwin Hendrawan

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product