ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Risotto met eekhoorntjesbrood

italiaans recept

Risotto met eekhoorntjesbrood

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : -
Koken : 30 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 1 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

4-6 PERSONEN :
1 ui
2 eetlepels olijfolie
320 g risottorijst (bijv. arborio of carnaroli)
300 g vers eekhoorntjesbrood
100 ml witte wijn
700 ml water
1 groentebouillonblokje
50 g boter
30 g geraspte Parmezaanse kaas
1

Snijd de ui in vieren en doe deze in de kom. Stel het EXPERT-programma in op 15 seconden/snelheid 13 (zonder te verwarmen).

2

Spatel de ui naar het midden van de kom, voeg de olijfolie toe en stel het EXPERT-programma in op 3 minuten/snelheid 3/120 °C.

3

Voeg de rijst en het gewassen en in stukjes gesneden eekhoorntjesbrood toe en stel het EXPERT-programma in op 3 minuten/snelheid 3/120 °C. Voeg na 1 minuut de witte wijn toe via de invoerbuis.

4

Voeg vervolgens het water en het bouillonblokje toe en stel het EXPERT-programma in op 18 minuten/snelheid 2A/100 °C. Laat indien nodig enkele minuten langer koken.

5

Voeg aan het einde van het programma de boter en de Parmezaanse kaas toe en stel het EXPERT-programma opnieuw in op 2 minuten/snelheid 2A/100 °C.

© Foto's Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016 - IT version

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product

ALLE REACTIES
ankazwennis

heerlijk !