ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Wafels en pannenkoeken

met chocoladepasta

Wafels en pannenkoeken met chocoladepasta Cook Expert

Voorbereiding : 20 min Rusttijd : 1 uur
Koken : 45 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

6/8 PERSONEN :
PANNENKOEKEN:
250 gram bloem
3 eieren
2 eetlepels plantaardige olie
50 gram gesmolten boter
500 ml melk
1 dopje rum (naar keuze)
1 snufje zout
wat extra boter om in te bakken
WAFELS:
250 gram bloem
100 gram suiker
2 eieren
75 gram gesmolten boter
1 snufje zout
400 ml melk
2 theelepels bakpoeder
wat extra boter om in te bakken
CHOCOLADEPASTA:
50 gram hazelnoten
200 gram melkchocolade
100 gram pure chocolade
400 gram gecondenseerde zoete melk
1 snufje zout
pannenkoeken
1Doe alle ingrediënten in de rvs-kom en stel het EXPERT-programma in op 1 minuut/snelheid 13 (zonder verwarmen). Laat het beslag daarna 30 minuten rusten.
2Smelt wat boter in een pan, giet er een pollepel beslag in en bak de pannenkoeken 1 minuut aan beide zijden goudbruin. Ga zo door tot het beslag op is. Serveer met chocoladepasta.
wafels
1Doe alle ingrediënten in de kom en stel het EXPERT-programma in op 1 minuut/snelheid 13 (zonder verwarmen). Laat het beslag daarna 30 minuten rusten.
2Giet een pollepel beslag in een heet en ingevet wafelijzer en laat de wafel 3 tot 5 minuten bakken. Ga zo door tot het beslag op is. Serveer met chocoladepasta.
chocoladepasta
1Doe de hazelnoten in de rvs-kom en stel het EXPERT-programma in op 1 minuut/snelheid 15. Spatel de hazelnoten zo nodig van de wand van de kom.
2Voeg de in stukken gebroken chocolade, de gecondenseerde melk en het zout toe en stel het EXPERT-programma in op 5 minuten/snelheid 3/60 °C. Spatel het mengsel van de wand van de kom en stel een laatste maal het EXPERT-programma in op 2 minuten/snelheid 3/60 °C.
3Schep de pasta in potten en bewaar de pasta maximaal 15 dagen op kamertemperatuur.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product