ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Yoghurtcake

Yoghurtcake

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : -
Koken : 25 min Materiaal : bakvorm Ø 22 cm
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

4-6 personen :
Cake
125 ml yoghurt
200 g bloem
125 ml olie
2 eieren
100 g kristalsuiker
1 mespuntje zout
1 zakje bakpoeder
Suikerglazuur
200 g poedersuiker
1 eiwit
Voor de cake
1Verwarm de oven voor op 180 °C.
2Doe de yoghurt, de bloem, de olie, de eieren, de suiker en het zout in de kom met het metalen mes. Laat de machine 1 minuut draaien.
3Voeg het bakpoeder toe. Laat de machine nog 1 minuut draaien.
4Vet een springvorm in met olie en bestuif met bloem. Verwijder het mes uit de kom. Schenk het beslag in de vorm.
5Bak de taart 25 minuten in de oven. Controleer of de cake gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Als de satéprikker er droog uitkomt is de cake gaar.
6Laat de cake afkoelen voordat u hem uit de vorm neemt.
Voor het suikerglazuur
1Doe de suiker en het eiwit in de mini-kom.
2Laat de machine 40 seconden draaien.
3Bestrijk de afgekoelde cake met het suikerglazuur.

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…