ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Zacht citroengebak

Zacht citroengebak

Voorbereiding : 15 min Rusttijd : -
Koken : 45 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

6-8 personen :
3 grote eieren
200 g kristalsuiker
210 g meel + 1 eetl.
Sap van een ½ citroen
2 theel. rijspoeder
250 ml dikke crème fraîche
1 theel. vanille-extract
1 klontje boter
250 ml frambozensaus
1 mespuntje zout
1De eieren loskloppen en de suiker en het citroensap toevoegen. In een kom het meel, de rijspoeder en zout mengen. In een andere kom de crème fraîche en het vanille-extract mengen.
2Afwisselend 1/3 van het meelmengsel en een 1/3 van het crème fraîche mengsel door het eimengsel mengen en dit nog twee keer herhalen.
3Het beslag verdelen over kleine beboterde en met meel bestoven cakevormen. Doe de vormen niet te vol want het gebak rijst hoog op tijdens het stomen. Doe een liter water in het reservoir van de stoomkoker. Zet de cakevormen afgedekt met aluminiumfolie in de stoomschaal, leg het deksel erop en laat 45-50 min op 100°C stomen.
4Laten afkoelen, uit de vormen storten en serveren met de frambozensaus.

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product