FAQ
Bekijk hier de veelgestelde vragen over gebruik, onderhoud en veiligheid van onze machines.

GEBRUIK

1- De blender doet het niet
- Controleer of de blender goed is aangesloten
- Laat het mes niet in water of in een vloeistof weken en controleer of het mes vrij draait voordat u het terug plaatst en voor ieder gebruik.
- Controleer of het lampje (boven de keuzeknop) brandt bij stand “1”, in dit geval staat het apparaat onder spanning en is klaar voor gebruik. De stand "0" = OFF, het apparaat is dus spanningsloos. Wanneer de knop op 0 staat, gebeurt er niets, zelfs al drukt u op ON.- Als het lampje (boven de keuzeknop) knippert, betekent dit dat de beveiliging van het apparaat is ingeschakeld:
- De kom zit niet op zijn plaats of is verkeerd geplaatst => breng de kom goed op zijn plaats.
- Het apparaat is overbelast => u moet het apparaat uitschakelen (keuzeknop op stand "0"); voeg vloeistof toe of verminder de hoeveelheden voordat u het weer start.

2- Waarvoor dienen de toetsen op het bedieningspaneel?
STOP: stopt de werking van het apparaat.
ON: zet het apparaat onder spanning.
PULSE: werking op maximale snelheid. Wanneer u de toets loslaat, stopt de werking onmiddellijk. Met deze functie kunt u:
- uw bereiding nauwkeuriger onder controle houden door vanaf het begin de pulse-bediening te gebruiken.
- een nog gladder of schuimiger resultaat verkrijgen door aan het eind van de bereiding enkele seconden op deze toets te drukken.

3- Waarmee komen de schaalverdeling en de pictogrammen op de keuzeknop overeen?
- Schaalverdeling van 0 tot 4: Handbediende modus (handbediening). 0 = langzaam 4 = snel. Als u de snelheidsregelaar gebruikt, begin dan altijd met de langzame snelheid en voer deze geleidelijk op tot de meest geschikte snelheid voor uw bereiding.
- Pictogrammen: Voorgeprogrammeerde functies (aangepaste snelheidscycli voor elk type bereiding / automatische uitschakeling)
Crushed ijs ("Ice"): om ijsklontjes te stampen en te vermalen door automatische impulsen (zelfs zonder toevoeging van vloeistof).
Dranken ("Smoothie"): voor het mixen of mengen van vloeibare bereidingen zoals milkshakes, smoothies, cocktails etc.
Soepen ("Soups"): om romige (warme of koude) soepen te krijgen.
IJsdesserts ("Desserts"): voor het vermengen of pureren van dichtere of compactere ingrediënten. Zo kunt u ijsdesserts van het type Italiaans ijs of drink-ijs maken. Gebruik de spatel om goed te mengen. Voeg indien nodig vloeistof toe.

4- De blender lekt
- Controleer of de afdichtingsring goed op de plaat met de 4 messen is geplaatst.
- Controleer of de plaat met de 4 messen goed op het onderstel is geplaatst
- Controleer of de zwarte houder goed op de kom is geschroefd. Draai hem goed vast.
- De maximale hoeveelheden zijn niet in acht genomen

5- In welke volgorde moet ik de ingrediënten invoeren
Voor de recepten van de gebruiksaanwijzing volgt u de instructies.
Voor uw eigen recepten, voer altijd eerst de vloeistoffen in en daarna de vaste stoffen.

6- Mag ik ingrediënten toevoegen tijdens de bereiding
Ja, maar u mag nooit de deksel optillen terwijl het apparaat in werking is. Om ingrediënten toe te voegen tijdens de bereiding, verwijdert u de doseerdop uit de deksel of zet u het apparaat stil voordat u de deksel opent.

7- Mag ik warme ingrediënten in de kom van de blender doen
Ja, de kom is van hittebestendig glas. Let er echter op dat u de doseerdop verwijdert om de stoom te laten ontsnappen en begin altijd met de langzame snelheid (of met de soep functie).

8- De voorgeprogrammeerde functies duren te lang
De cycli zijn afgestemd op de vermelde maximale hoeveelheden (zie tabellen met aanbevelingen voor de maximaal te verwerken hoeveelheden in de gebruiksaanwijzing). U kunt het programma voor het eind van de cyclus onderbreken, als u kleinere hoeveelheden verwerkt of als u een minder fijn resultaat wilt.

9- Waarvoor gebruik ik de spatel?
Gebruik de spatel om ingrediënten omlaag te duwen of om het mengen van dikke bereidingen te vergemakkelijken.

10- Waarvoor gebruik ik de minikom?
De minikom dient voor het mixen van droge producten (kruiden, noten etc.), voor het maken van compote, of voor kleine bereidingen (babyvoeding, dipsausjes etc.). De minikom wordt direct op het motorblok geplaatst. Druk erop met uw hand om hem te laten werken. Let op dat u uw handpalm bovenop de minikom plaatst om "gelijkmatige" druk uit te oefenen. Selecteer een snelheid en druk op ON.

11- Tips en handigheidjes
- Snijd vaste ingrediënten in stukken van ca. 2 cm voordat u ze in de kom doet.
- Crushed ijs: met de "Ice" functie kunt u ijsblokjes tot zeer fijne poeder vermalen (die eruit ziet als sneeuw), wilt u een grover resultaat, mix dan een kleine hoeveelheid ijsblokjes (100/150 g max.) en gebruik de Pulse toets.
Om ingrediënten in een bereiding te verwerken zonder ze te mixen (bijv. stukjes chocolade in taartdeeg), voegt u ze aan het eind van de bereiding toe en laat het apparaat 5 à 10 sec. op langzame snelheid draaien.
- De vermelde tijden in de recepten worden ter informatie gegeven, pas ze naar uw smaak aan. Laat de blender bijvoorbeeld bij dranken minder lang draaien als u niet van een te schuimig resultaat houdt.
- Gebruik van diepvriesvruchten: wanneer de vruchten uit de vriezer komen, vormen ze soms een compact blok. Breek dit in stukken van ca. 2 cm, voordat u ze in de blender doet, om het apparaat niet te beschadigen.
- Dikke bereidingen, vaste ingrediënten: begin altijd op langzame snelheid, anders plakken er stukjes tegen de wand en draaien de messen in de leegte. Voeg zo nodig een beetje vloeistof toe om het mengen te vergemakkelijken.
- Om een saus te corrigeren: u kunt de blender gebruiken om klontjes weg te werken. Mix 15 s op snelheid 3.
- Als het plaatsen van de deksel een beetje moeilijk gaat, wrijf dan over de afdichtingsring met een stuk keukenpapier ingevet met plantaardige olie.

12- Er is een onderdeel van mijn machine kapot/kwijt.
Om nieuwe onderdelen aan te schaffen kunt u terecht bij onze (online) dealers.
Mocht uw machine nog niet ouder zijn dan 3 jaar, vul dan het aanvraagformulier van de klantenservice in. Voeg bij de aanvraag ook uw aankoopbewijs toe. 

13- Wat is het verschil tussen een blender en een foodprocessor met blenderfunctie?
Het belangrijkste verschil tussen een blender en een foodprocessor is dat een blender beschikt over een glazen kan en dat de foodprocessor een plastic kom heeft. De glazen kan van de blender is perfect voor bereidingen met warme ingrediënten. Ook kan er met de blender beter ijs worden gecrusht dan met de foodprocessor.
Indien u de machine specifiek wilt gebruiken voor het maken van sapjes, dan is een blender de perfecte keuzen. Als u een multifunctionele machine wilt en af en toe sapjes wilt maken dan is de foodprocessor het meest geschikt.

14- Minikom
- Hele specerijen behouden hun aroma veel langer dan gemalen specerijen. U kunt het beste kleine hoeveelheden malen.
- Snelle crumble: verkruimel cookies, petits beurre e.d. en verdeel de kruimels over glazen met vruchtensalade /ijs.
- Poedersuiker: doe 200 g kristalsuiker in de kom. Mix 1 min. op snelheid 4. Voor een nog fijner poeder, mixt u nog 1 min.
- Glazuur: doe 200 g poedersuiker en 1 eiwit in de minikom en mix 20 s op snelheid 1.