GEBRUIK
Plaats de ijsemmer minimaal 12 uur goed rechtop in de vriezer **** (-18°C). Haal de emmer pas uit de vriezer wanneer de basisbereiding klaar is voor gebruik.
Voer een laatste controle uit door de ijsemmer te schudden, de vloeistof tussen de wanden moet geheel bevroren zijn en mag geen enkel ‘klotsend’ geluid maken.
- Verwijder het doorschijnende deel van de deksel door de deksel om te draaien en aan het doorschijnende deel te trekken totdat deze de as in het grote gat komt waardoor de deksel omhoog kan worden getrokken.
- Druk de as in het gat en breng het doorschijnende deel van de deksel weer terug op zijn plaats. Let hierbij de deksel in de begeleidende gleuf van de as wordt geschoven.
- Schuif de schoep op de as. Het geheel is nu klaar om op de ijsemmer vergrendeld te worden.
- Plaats de deksel met schoep op de ijsemmer en draai dit met de wijzers van de klok mee totdat u op weerstand stuit. De bevestigingsclips van de deksel zitten dan in de clips van de ijsemmer. Druk op de knop op de deksel om vast deze te vergrendelen.
- Sluit het apparaat aan en zet het aan. De schoep moet draaien voordat u de bereiding erin giet om zo te voorkomen dat deze tegen de wanden van de ijsemmer aan vast vriest.
- Giet de basisbereiding door de opening in het deksel. De bereiding moet absoluut op koelkasttemperatuur zijn. Vul de ijsemmer voor niet meer dan de helft, want tijdens de bereiding neemt het volume toe.
- De bereiding wordt dikker en de schoep keert. Het duurt ongeveer 20 à 30 minuten om heerlijk ijs te maken. Zodra de bereiding de vorm aanneemt van Italiaans ijs, kunt u dit in een bak overdoen om het in de diepvriezer te zetten.
- Zet de motor uit.
- Om het motorblok te verwijderen, de deksel tegen de wijzers van de klok indraaien en vervolgens optillen.
- Uw diepvriezer is niet koud genoeg (het ijs wordt stijf tussen -10 en -12°C, als de diepvriezer niet op -18°C staat, wordt het ijs niet gemaakt).
- De ijsemmer is niet rechtop in de vriezer gezet (de bevroren vloeistof is slecht verdeeld).
- Er zit te veel basisbereiding in de ijsemmer.
- De gebruikte vruchten waren nog bevroren.
- De bereiding was lauw of op kamertemperatuur.
- De ijsemmer en de bereiding zijn te koud en het ijs wordt te vlug stijf aan de rand. Wacht 3 tot 5 minuten voordat u de bereiding in de ijsemmer giet.
Let op dat u zich aan de aanbevolen hoeveelheden houdt.
De bereiding moet voor het gebruik koud genoeg zijn.
IJs (of vruchtenijs) waarvan het basisrecept ongekookte ingrediënten bevat, kunt u beter niet langer dan een week in de vriezer bewaren.
Wij raden af om zoutoplossing tussen de twee ijsemmers te gebruiken (die is corrosief).
- Tijdens de werking van de turbine verdubbelt het ijs in volume. Vul de ijsemmer daarom nooit voor meer dan de helft. Vruchtenijs neemt weinig in volume toe, daarom kunt u de ijsemmer in dat geval voor tweederde vullen.
Mocht uw machine nog niet ouder zijn dan 3 jaar, vul dan het aanvraagformulier van de klantenservice in. Voeg bij de aanvraag ook uw aankoopbewijs toe.