FAQ
Bekijk hier de veelgestelde vragen over gebruik, onderhoud en veiligheid van onze machines.

GEBRUIK

Glacier


1- Hoe bevriest u de ijsemmer
Verwijder het motorblok, de deksel en de schoep door op de knop bovenop het motorblok te drukken en de gehele motor en deksel tegen de wijzers van de klok in te draaien.
Plaats de ijsemmer minimaal 12 uur goed rechtop in de vriezer **** (-18°C). Haal de emmer pas uit de vriezer wanneer de basisbereiding klaar is voor gebruik.
Voer een laatste controle uit door de ijsemmer te schudden, de vloeistof tussen de wanden moet geheel bevroren zijn en mag geen enkel ‘klotsend’ geluid maken.

2- Hoe stelt u het apparaat in werking
- Haal de ijsemmer uit de vriezer.
- Verwijder het doorschijnende deel van de deksel door de deksel om te draaien en aan het doorschijnende deel te trekken totdat deze de as in het grote gat komt waardoor de deksel omhoog kan worden getrokken.
- Druk de as in het gat en breng het doorschijnende deel van de deksel weer terug op zijn plaats. Let hierbij de deksel in de begeleidende gleuf van de as wordt geschoven.
- Schuif de schoep op de as. Het geheel is nu klaar om op de ijsemmer vergrendeld te worden.
- Plaats de deksel met schoep op de ijsemmer en draai dit met de wijzers van de klok mee totdat u op weerstand stuit. De bevestigingsclips van de deksel zitten dan in de clips van de ijsemmer. Druk op de knop op de deksel om  vast deze te vergrendelen.
- Sluit het apparaat aan en zet het aan. De schoep moet draaien voordat u de bereiding erin giet om zo te voorkomen dat deze tegen de wanden van de ijsemmer aan vast vriest.
- Giet de basisbereiding door de opening in het deksel. De bereiding moet absoluut op koelkasttemperatuur zijn. Vul de ijsemmer voor niet meer dan de helft, want tijdens de bereiding neemt het volume toe.
- De bereiding wordt dikker en de schoep keert. Het duurt ongeveer 20 à 30 minuten om heerlijk ijs te maken. Zodra de bereiding de vorm aanneemt van Italiaans ijs, kunt u dit in een bak overdoen om het in de diepvriezer te zetten.
- Zet de motor uit.
- Om het motorblok te verwijderen, de deksel tegen de wijzers van de klok indraaien en vervolgens optillen.

3- De schoep draait niet
Controleer of de gehele deksel (motorblok + deksel + schoep) goed gemonteerd is en of het goed op de ijsemmer bevestigd is

4- De schoep keert niet
Als de schoep niet keert, heeft dit geen enkel negatief effect op het resultaat. Zodra de bereiding de vorm aanneemt van Italiaans ijs, kunt u dit in een bak overdoen om het in de diepvriezer te zetten. 

5- Het deksel is moeilijk te vergrendelen
Controleer de stand van de deksel (pennetjes). Let op dat de ijsemmer niet vochtig is wanneer u hem in de diepvriezer zet, anders kan er zich ijs vormen ter hoogte van de inkeping.

6- Er vormen zich ijsschilfers op het moment dat u de bereiding in de ijsemmer giet
De schoep moet draaien, voordat u de bereiding in de ijsemmer giet, om te voorkomen dat deze op de wanden bevriest

7- Het ijs is niet stevig genoeg of wordt niet stijf
- De ijsemmer is niet lang genoeg in de diepvriezer gebleven (minstens 12 uur).
- Uw diepvriezer is niet koud genoeg (het ijs wordt stijf tussen -10 en -12°C, als de diepvriezer niet op -18°C staat, wordt het ijs niet gemaakt).
- De ijsemmer is niet rechtop in de vriezer gezet (de bevroren vloeistof is slecht verdeeld).
- Er zit te veel basisbereiding in de ijsemmer.
- De gebruikte vruchten waren nog bevroren.
- De bereiding was lauw of op kamertemperatuur.
- De ijsemmer en de bereiding zijn te koud en het ijs wordt te vlug stijf aan de rand. Wacht 3 tot 5 minuten voordat u de bereiding in de ijsemmer giet.

8- Hoe maak ik Italiaans ijs
De ijsemmer moet voor elk gebruik minstens 12 uur rechtop in een *** of **** diepvriezer  (-18°C) worden geplaatst.
Let op dat u zich aan de aanbevolen hoeveelheden houdt.
De bereiding moet voor het gebruik koud genoeg zijn.

9- Hoe kan ik mijn bereiding bewaren
Roomijs (of vruchtenijs) is lang houdbaar in de diepvriezer als u het in een goed afgesloten plastic doos doet. Vries vruchtenijs (of roomijs) dat volledig of gedeeltelijk ontdooid is geweest nooit opnieuw in.
IJs (of vruchtenijs) waarvan het basisrecept ongekookte ingrediënten bevat, kunt u beter niet langer dan een week in de vriezer bewaren.

 


Turbine à glace


1- Is het verplicht om alcohol in de ijsemmer te doen
Het is noodzakelijk om de voorgeschreven hoeveelheid alcohol tussen de twee ijsemmers te doen, om de koudegeleiding te verbeteren.
Wij raden af om zoutoplossing tussen de twee ijsemmers te gebruiken (die is corrosief).

2- Enkele gebruikstips
- Aanbevolen wordt om de ijsemmer voor te koelen door de koelgroep 5 minuten voordat u de bereiding in de ijsemmer schenkt aan te zetten. De bereiding moet van te voren in de koelkast tot een temperatuur van ongeveer 10°C zijn afgekoeld.
- Tijdens de werking van de turbine verdubbelt het ijs in volume. Vul de ijsemmer daarom nooit voor meer dan de helft. Vruchtenijs neemt weinig in volume toe, daarom kunt u de ijsemmer in dat geval voor tweederde vullen.

3- Er is een onderdeel van mijn machine kapot/kwijt.
Om nieuwe onderdelen aan te schaffen kunt u terecht bij onze (online) dealers.
Mocht uw machine nog niet ouder zijn dan 3 jaar, vul dan het aanvraagformulier van de klantenservice in. Voeg bij de aanvraag ook uw aankoopbewijs toe.