FAQ
Bekijk hier de veelgestelde vragen over gebruik, onderhoud en veiligheid van onze machines.

GEBRUIK

1- Mijn apparaat werkt niet
Let op dat u op de toets "0" drukt, voordat u met het apparaat gaat werken.
- de kom is niet goed vastgedraaid: draai de kom tegen de wijzers van de klok in totdat hij blokkeert.
- de deksel zit niet goed vast: vergrendel de deksel opnieuw om de machine in werking te kunnen stellen; plaats de deksel goed vlak en draai het tegen de wijzers van de klok in totdat de vergrendelingspal bovenaan de kom blokkeert.  

2- Mijn apparaat is gestopt
- U heeft de maximumcapaciteit van uw sapcentrifuge overschreden (zie vraag 11), de thermische beveiliging is in werking getreden. Druk op " 0 " en wacht tot het apparaat volledig is afgekoeld (minimaal 30 minuten) voordat u het weer in werking stelt.
Het apparaat is voorzien van een temperatuursonde die de werking van de motor automatisch stopt om oververhitting te voorkomen. Het risico van oververhitting van het apparaat kan optreden wanneer de gebruikte hoeveelheden te groot zijn of wanneer het apparaat te lang is gebruikt. 

3- Mijn apparaat trilt of verplaatst zich
Controleer de stabiliteit ter hoogte van de antislipvoetjes (voetjes afwezig of niet goed geplaatst). Het werkvlak moet schoon en droog zijn.
Als uw apparaat tijdens de werking begint te trillen of zich begint te verplaatsen, stop het apparaat dan en maak de zeef helemaal leeg. Het is absoluut noodzakelijk u te houden aan de in de gebruiksaanwijzing vermelde maximale hoeveelheden. 

4- Mijn apparaat lekt tijdens de werking
Als uw apparaat een schenktuit met twee standen heeft, controleer dan of de schenktuit omlaag staat (geopende stand) zodat het sap tijdens de werking in uw glas kan stromen. Houdt u aan de maximale hoeveelheden. 

5- Mijn citruspers blokkeert
Breng de citruspers op zijn plaats: deze wordt bovenop de kom geplaatst en vastgezet met zijn vergrendelingspal. Draai de zeef tegen de wijzers van de klok in.
Plaats de perskegel goed op de aandrijfas. Gebruikt u de grote kegel, controleer dan eerst of deze goed op de kleine kegel geschoven zit. Breng de kegel(s) vervolgens weer op zijn plaats op de aandrijfas zonder te forceren.  

6- Hoe moet ik de vrucht vasthouden op de kegel van de citruspers
Controleer of het apparaat uitgeschakeld is.
Plaats een gehalveerde citrusvrucht op de kegel en druk hem licht aan.
Klap de persarm neer op de vrucht. Let op dat u niet te hard drukt.
Stel het apparaat in werking. 

7- Waar zit de tweede kegel van de citruspers / Welke kegel moet ik gebruiken
De kleine kegel zit onder de grote kegel (erin geschoven)
Kies de kegel afhankelijk van de grootte van de citrusvruchten. Gebruik de kleine kegel voor kleine citrusvruchten (bijv. clementines, mandarijnen, kleine sinaasappels) en de grote kegel voor grote citrusvruchten (bijv. grote sinaasappels, grapefruit) 

8- Wanneer moet ik de citruspers gebruiken
U kunt de citruspers gebruiken voor alle citrusvruchten: sinaasappels, citroenen, grapefruit etc.
Het is niet nodig de citrusvruchten te schillen. U hoeft enkel de gehalveerde vruchten op de kleine of grote kegel te plaatsen (afhankelijk van de grootte van de vrucht) en de persarm neer te klappen.
Resultaat: snel sap zonder pitjes met precies de juiste hoeveelheid pulp. 

9- Wanneer moet ik de sapcentrifuge gebruiken
De sapcentrifuge wordt gebruikt voor vruchten en groenten met stevig vruchtvlees: appels, worteltjes, meloen, komkommer etc.
Resultaat: helder sap zonder pulp.

10- Wanneer moet ik de SmoothieMix gebruiken (schraper/ persaccessoire)
De SmoothieMix wordt gebruikt voor zachte (of gekookte) vruchten of groenten: frambozen, zwarte bessen, tomaten etc.
Resultaat: een dik sap van het type smoothie, nectar of saus.
Een uitzonderlijk rendement: tot 66% meer vitamine C (in het laboratorium uitgevoerde vergelijkende test tussen een Duo met SmoothieMix accessoire vergeleken met een traditionele sapcentrifuge).
Pas op! Wanneer u deze functie gebruikt, mag u nooit harde groenten of vruchten (wortels, kokosnoot etc.) invoeren, want daardoor loopt u het risico het apparaat te beschadigen.
Voor sommige vruchten of groenten (bijv. ananas, peer) kunt u de sapcentrifuge of de SmoothieMix gebruiken, afhankelijk van het gewenste resultaat:
- Sapcentrifuge: een helder sap, maar een lager rendement
- SmoothieMix: een nectar / saus en een hoger rendement

11- Wat zijn de maximale hoeveelheden waar ik me aan moet houden bij het gebruik van de Salad & Juice functie​
De maximaal te verwerken hoeveelheden zijn 600g vruchten of groenten / geraspt of in plakjes (bij de Duo Salad & juice). Het is heel belangrijk deze verwerkingscapaciteit niet te overschrijden.
Als u een schurend geluid hoort, zet het apparaat dan onmiddellijk stil.
Maak de kom regelmatig leeg, als u grotere hoeveelheden wilt verwerken.

12- Hoe kan ik een grotere hoeveelheid sap krijgen met vruchten die veel zetmeel bevatten (bananen, mango's)
Centrifugeer deze samen met andere vruchten die veel sap geven (bijv. appels, sinaasappels) waarbij u met deze laatste eindigt.

13- Is het mogelijk een Duo / Duo XL te veranderen in een Duo Plus / Duo Plus XL
Al uw onderdelen en accessoires zijn aangepast op de DUO/DUO XL en zouden daardoor allemaal vervangen moeten worden. Een kostbare en tijdsintensieve operatie.

14- Is het mogelijk een Duo / Duo Plus te veranderen in een Duo XL / Duo Plus XL
Al uw onderdelen en accessoires zijn aangepast op de DUO/DUO Plus en zouden daardoor allemaal vervangen moeten worden. Een kostbare en tijdsintensieve operatie.

15- Is het mogelijk een Duo Plus XL te veranderen in een Duo Salad & Juice
Ja. Hiervoor hoeft u slechts de groentesnijder-set (ref. 17494) te kopen. Dit is een extra kom om 2 of 4 mm plakjes te snijden of te raspen.

16- Er is een onderdeel van mijn machine kapot/kwijt.
Om nieuwe onderdelen aan te schaffen kunt u terecht bij onze (online) dealers.
Mocht uw machine nog niet ouder zijn dan 3 jaar, vul dan het aanvraagformulier van de klantenservice in. Voeg bij de aanvraag ook uw aankoopbewijs toe. 

SERVICE - Juridisch