OVER MAGIMIX

Magimix is sinds de oprichting bijna 50 jaar geleden een milieuverantwoordelijke onderneming die trouw blijft aan haar waarden:
eenvoudige, efficiënte en duurzame producten ontwerpen.

 

 CONCEPT

Duurzaamheid

Uit haar professionele oorsprong heeft Magimix de hoge eisen overgenomen om eenvoudige, efficiënte en duurzame producten te ontwerpen. Wij besteden bijzondere aandacht aan de kwaliteit van de door ons gebruikte materialen en componenten met als doel een hoge levensduur van onze producten bij huishoudelijk gebruik. Zo hebben de motoren van onze keukenmachines 30 jaar garantie. Deze lange levensduur draagt bij tot het verminderen van afval en het sparen van natuurlijke hulpbronnen. 

Dienstverlening

Onze producten zijn speciaal ontwikkeld om gerepareerd te kunnen worden en Magimix streeft ernaar minstens 10 jaar reserveonderdelen beschikbaar te houden (behalve Nespresso). Het is onze trots dat bepaalde producten nog tientallen jaren na hun aanschaf gerepareerd kunnen worden. Daarnaast hebben wij voor onze Klantenservice een strikt beleid ingevoerd dat nabijheid, betrouwbaarheid en snelheid garandeert.
 

 INZAMELING EN RECYCLING

Vermindering van afval

De duurzaamheid van onze apparaten is een eerste factor bij het verminderen van afval. Daarnaast streven wij ernaar zowel door nieuwe producten als door onze communicatie het plezier van thuis koken te bevorderen. Op die manier dragen wij bij tot het beperken van vervoer en van verpakking van levensmiddelen.


Eco-systèmes

Magimix is aangesloten bij Eco-systèmes, een bedrijf belast met de inzameling en recycling van elektrische huishoudelijke apparaten.

Dit bedrijf speelt ook een stimulerende rol bij de informatie aan de consument en de ontwikkeling van de sociale economie.
Op die manier dragen wij bij tot het beperken van vervoer en van verpakking van levensmiddelen.

     

 GEBRUIK

Energie-efficiency

Efficiënte producten zijn ook zuiniger in energieverbruik. Onze afdeling Onderzoek en Ontwikkeling gaat uiterst strikt te werk bij het bepalen van de kenmerken van onze producten, om de technische prestaties en energie-efficiency voortdurend te verbeteren. 

Stand-by

Onze producten gebruiken geen energie wanneer zij in stand-by staan of zijn uitgerust met een energiezuinige modus, die vooruitloopt op de strengste internationale normen zoals die voor EuP (Energy using Products).
 

 EEN VERANTWOORDELIJKE ONDERNEMING

Verantwoordelijkheid

Magimix integreert in alle aspecten van haar activiteiten de oplossingen die het meest rekening houden met de veiligheid en het milieu.

Permanente ontwikkeling

Wij betrekken onze werknemers, leveranciers en partners actief bij onze programma's gericht op permanente verbetering van hun prestaties, met name op milieugebied.