ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Bietensoep

"Het Soep"


Voorbereiding : 10 min Rusttijd : -
Koken : 45 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 1 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

4 PERSONEN :
1 rode ui, in vieren gesneden
1 wortel, in stukjes gesneden (100 g)
2 eetlepels olijfolie
350 g gekookte bietjes, in blokjes gesneden
1 granny smith of ander zuur appelras, geschild, ontpit en in blokjes gesneden
450 ml water
yoghurt voor de garnering
zout en peper
1Hak in de rvs-kom de rode ui fijn met het EXPERT-programma, 10 seconden/ snelheid 13 (zonder verwarmen). Schraap de ui naar beneden. Voeg de wortel toe, giet de olie erbij en start het EXPERT-programma, 10 minuten/ snelheid 1A/100 °C.
2Voeg de bietjes en de appel toe, giet het water erbij en start opnieuw het EXPERT-programma, 35 minuten/snelheid 0/100 °C. Start vervolgens het EXPERT-programma, 3 minuten/snelheid 5 (zonder verwarmen) zodat de soep glad wordt.
3Breng op smaak en garneer de soep met scheutjes yoghurt.
© foto's Victoria Wall Harris
© 2016 Hachette Livre (Marabout)
 
Tip van de chef

U kunt deze soep serveren met krokante kikkererwten (zie pagina 148).


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product

ALLE REACTIES
Wouter Jacobs

goed recept, om de soep goed te pureren een hogere snelheid gebruiken