ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Courgettesoep

met munt en geitenkaas

Courgettesoep met munt en geitenkaas Cook Expert
 

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : -
Koken : 30 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 4 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

6 PERSONEN :
4 courgettes (800 gram)
500 ml water
1 teentje knoflook
1 kippenbouillontablet
100 gram zachte, witte geitenkaas
½ bosje verse munt
1 tot 1½ eetlepel olijfolie
zout en peper
1Was de courgettes en snijd ze in schijfjes van 1 tot 2 cm dikte. Doe de courgettes in de rvs-kom en voeg het water toe. Voeg het in schijfjes gesneden teentje knoflook, het verkruimelde bouillontablet en peper naar smaak toe.
2Selecteer het programma ROMIGE SOEP. Druk 5 minuten voor het einde van het programma op Stop en voeg de in stukjes gesneden geitenkaas en de helft van de gewassen en fijngesneden muntblaadjes toe. Schakel vervolgens het programma opnieuw in door op Auto te drukken.
3Breng de soep desgewenst op smaak met zout en peper. Dien de soep op met een scheutje olijfolie en de rest van de fijngesneden muntblaadjes.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product

ALLE REACTIES
HansHeintz

Ik zie bij de recepten van soep nogal eens foto?s van soep waarin ingredienten drijven. Het romige soep programma homogeniseert echter dermate heftig dat ieder ingredient dat uiteindelijk nog zichtbaar zou moeten zijn toch echt NA dit proces dient toegevoegd te worden zoals bv de geitenkaas die ik hier zie drijven. Ik krijg ook commentaar van eters dat de soepen iets TE homogeen zijn.