ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Gestoofde runderwang


Voorbereiding : 20 min Rusttijd : -
Koken : 4 uur Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 2 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

4 PERSONEN :
2 runderwangen zonder overtollig vet of pezen, gesneden in blokjes van 4 cm
2 uien in 4
3 fijngesneden en geschilde teentjes knoflook
3 theelepels kalfsfond in poedervorm
1/2 fles witte wijn
50 ml olijfolie
Tijm
Zout, peper
Maïzena
1Doe de uien in een rvs-kom. Start het programma EXPERT, 30 seconden/snelheid 13 (zonder op te warmen).
2Voeg de olie, het vlees, de uien, de knoflook en de witte wijn toe. Haal de dop van het apparaat en start het programma ROERBAKKEN. Leng de kalfsfond ondertussen aan met 300 milliliter water om als bindmiddel te dienen.
3Voeg de kalfsfond, de tijm, het zout en de peper toe. Start vervolgens het programma SUDDEREN, 4 uur.
@Marcel Mattiussi
Tip van de chef

Voeg wat met koud water aangelengde maïzena toe om het eventueel iets meer te binden. Start het programma SUDDEREN, 5 minuten.
Het kan nodig zijn om de bereidingstijd aan te passen, afhankelijk van de dikte van het vlees.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product

ALLE REACTIES
gjenna stippel

Het recept deugt niet. In stap 2 staat: roerbakken. Hoe lang en op welke temperatuur??

Datadwerg

Te veel vocht ten opzichte van het vlees. het recept is wat onduidelijk over welke optie het beste gebruikt kan worden bij het sudderen. Volgens mij zou het goed zijn om de stand 1a bij het sudderen te vermelden en de temperatuur. De laatste tijd het mes uitzetten. nu was het vlees een beetje kapot en dat is zonde.