ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Îles flottantes

met amandelkrullen

Îles flottantes met amandelkrullen Cook Expert
 

Voorbereiding : 25 min Rusttijd : -
Koken : 20 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

6 PERSONEN :
6 eiwitten
175 gram suiker
100 ml karamelsaus
AMANDELKRULLEN :
30 gram boter
60 gram gezeefde bloem
2 eiwitten
70 gram suiker
100 gram geschaafde amandelen
VANILLEROOM :
500 ml melk op kamertemperatuur
80 gram suiker
6 eidooiers
1 vanillestokje
1Begin met de bereiding van de amandelkrullen. Zet deze daarna even apart.
2Bevestig de eiwitklopper in de schone en droge rvs-kom. Klop de eiwitten stijf met het STIJFGEKLOPT EIWIT-programma zonder de dop op de deksel te doen. Voeg de suiker geleidelijk, lepel voor lepel, via de opening in de deksel toe wanneer het eiwit stijf begint te worden en puntjes begint te vormen. Doe het stijfgeklopte eiwit over in een schaal.
3Spoel de rvs-kom schoon en vul deze met 500 ml water. Zet de stoommand in de kom.
4Maak met 2 eetlepels bolletjes van het stijfgeklopte eiwit en leg ze in de stoommand. Maak nu de vanilleroom. De eiwitbolletjes worden in de stoommand boven de vanilleroom gehangen; ze garen in de stoom van de vanilleroombereiding en zijn tegelijkertijd gaar.
5Schenk de vanilleroom in glazen en bedek elk glas met een bolletje eiwit. Giet er wat karamelsaus over en dien de îles flottantes op met amandelkrullen.
vanilleroom
1Doe de melk, suiker, de 6 eidooiers en het opengesneden vanillestokje in de kom en stel vervolgens het EXPERT-programma in op 10 minuten/snelheid 4/80 °C.
amandelkrullen
1Verwarm de oven voor op 190 °C. Doe de boter in de rvs-kom. Smelt de boter door het EXPERT-programma in te stellen op 1 minuut/snelheid 2A/40 °C. Voeg de overige ingrediënten toe (behalve de amandelen) en stel het EXPERT-programma in op 1 minuut/snelheid 4 (zonder verwarmen). Spatel het beslag zo nodig van de wand van de kom. Strijk het beslag met de rug van een lepel in dunne banen uit op een met bakpapier bedekte bakplaat en bestrooi de koekjes met de amandelschilfers.
2Zet de bakplaat 8 minuten in de oven. Neem de plaat uit de oven en leg de gebakken reepjes op een deegroller zodat ze gebogen uitharden.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product