ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Kaassoesjes met comté

Kaassoesjes met comté Cook Expert

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : -
Koken : 25 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

4/6 PERSONEN :
150 gram comté of gruyère
HARTIG SOEZENDEEG :
100 gram boter
200 ml water
zout en versgemalen peper
200 gram bloem
4 middelgrote of 3 grote eieren
1PréVerwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de kaas in kleine blokjes. Doe de in stukken gesneden comté in de rvs-kom en stel het EXPERT-programma in op 30 seconden/snelheid 15 (zonder verwarmen). Zet de kaas even apart.
2Bereid het hartige soezendeeg. Voeg de kaas toe en stel het programma in op 30 seconden/snelheid 12 (zonder verwarmen).
3Doe het soezendeeg over in een spuitzak* en spuit kleine hoopjes deeg van 2 à 3 cm op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de soesjes 15 à 20 minuten in de oven, afhankelijk van de grootte van de soesjes. Knip ze gelijk open aan de zijkant, zodat het vocht kan ontsnappen.

hartig soezendeeg :
1Vul de rvs-kom met de in blokjes gesneden boter, het water, het zout en de peper. Stel het EXPERT-programma in op 1½ minuut/snelheid 7/90 °C. Voeg aan he einde van het programma de bloem toe. Verwijder de dop van de deksel. Stel het EXPERT-programma in op 3 minuten/snelheid 4/100 °C.
2Stel het EXPERT-programma in op 1 minuut/snelheid 13 (zonder verwarmen) en voeg in deze minuut de eieren één voor één via de invoerbuis toe.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016
Tip van de chef

Varieer door de comté door cheddar en/of nootmuskaat te vervangen.​
 


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product