Voorbereiding : 20 min | Rusttijd : - |
Koken : 20 min | Materiaal : |
Moeilijkheid : | Beoordeling : 0 stemmen |
Download het recept : | |
Programma's
:
![]() ![]() |
accessoires
:
![]() ![]() ![]() |
KALFSGEHAKTBALLETJES: | |
500 | gram kalfsoester |
200 | gram champignons |
10 | takjes koriander |
3 | eetlepels tandooripasta |
of 1 eetlepel tandoorikruiden |
|
1 ½ | eetlepel sesamolie |
3 | eetlepels witte sesamzaadjes |
3 | eetlepels zwarte sesamzaadjes |
zout en versgemalen peper |
YAKITORISAUS: | |
½ | kleine rode peper |
5 | sprietjes bieslook |
3 | eetlepels sojasaus |
1 | eetlepel suiker |
3 | eetlepels sake of rijstwijn |
1 | Snijd het kalfsvlees in grote stukken. |
2 | Zet de grote transparante kom met het metalen mes op de machine. Borstel het vuil van de champignons en doe ze in de kom. Voeg de stukken kalfsvlees, de gewassen blaadjes van de takjes koriander, de tandooripasta en de sesamolie toe. Voeg zout en peper naar smaak toe. Selecteer het FOODPROCESSORprogramma en draai het geheel in 1 minuut tot een fijngehakt mengsel. |
3 | Meng de witte en zwarte sesamzaadjes in een diep bord. |
4 | Neem een lepel van het gehaktmengsel en draai er balletjes van 2 cm doorsnede van. Rol de balletjes door de sesamzaadjes. Leg de balletjes vervolgens in de stoommand. Als de balletjes niet allemaal op de bodem van de stoommand passen, kunt u het metalen plaatje halverwege de stoommand bevestigen. |
5 | Vul de rvs-kom met 500 ml water, zet de stoommand erin en selecteer het programma STOMEN. Pas zo nodig de stoomtijd aan. |
6 | Prik de balletjes per twee op houten spiesjes en dien ze op met de yakitorisaus. |
yakitorisaus | |
1 | Snijd de peper in de lengte doormidden. Verwijder zaad en zaadlijsten en snijd de peper fijn. Snijd of knip de bieslook fijn. |
2 | Meng alle andere ingrediënten en voeg de peper en bieslook toe. |