ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Notencake

Notencake

Voorbereiding : 15 min Rusttijd : -
Koken : 30 min Materiaal : cakevorm
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

6 :
150 g gepelde walnoten
100 g zachte boter
1 el rum
1 zakje bakpoeder
120 g kristalsuiker
40 g bloem
3 eieren
1 mespuntje zout
1Verwarm de oven voor op 170 °C. Snijd de boter in kleine stukjes.
2Hak de walnoten 30 seconden in de grote kom met het metalen mes. Voeg de suiker, de bloem, de eieren, het zout, de rum en de boter toe. Mix 2 minuten.
3Voeg terwijl de machine draait via de invoerbuis het bakpoeder toe. Schakel de machine nog 10 seconde in.
4Vet een cakevorm met boter in en verdeel het beslag over de vorm.
5Bak de cake in ca. 30 minuten gaar. Als een satéprikker er droog uitkomt is de cake gaar.
6Laat de cake in de oven afkoelen met de ovendeur op een kier.

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product