ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Puttanescasaus

Puttanescasaus

Voorbereiding : 2 min Rusttijd : -
Koken : 35 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

4-6 PERSONEN :
2 knoflookteentjes fijngehakt
500 g verse ontpitte tomaten of 1 blik tomatenstukjes
2 eetlepels extra vierge olijfolie
2 ansjovisfilets
100 g zwarte ontpitte olijven
2 eetlepels gezouten kappertjes
Zout
1

Doe de knoflookteentjes in de kom, giet er 2 eetlepels water bij en stel het EXPERT-programma in op 5 minuten/snelheid 3/100 °C.

2

Voeg de grof gesneden tomaten, de vooraf gewassen kappertjes, de ansjovisfilets, de olijven en 2 eetlepels olijfolie toe en breng op smaak met zout. Stel het EXPERT-programma in op 30 minuten/op snelheid 3/op 110 °C.

3

Voeg aan het eind een kleine fijngehakte chilipeper en gehakte peterselie toe.

©​ Hachette Livre (Marabout) 2017
Tip van de chef

Bak de ui in olijfolie in plaats van deze in water te koken.
Voor een lichtere saus voeg je de olie aan het einde toe.
Voor een dikkere saus stel je het EXPERT-programma in op enkele minuten/snelheid 1A/op 110 °C.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product