ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Risotto met eekhoorntjesbrood

italiaans recept

Risotto met eekhoorntjesbrood

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : -
Koken : 30 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 2 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

4-6 PERSONEN :
1 ui
2 eetlepels olijfolie
320 g risottorijst (bijv. arborio of carnaroli)
300 g vers eekhoorntjesbrood
100 ml witte wijn
700 ml water
1 groentebouillonblokje
50 g boter
30 g geraspte Parmezaanse kaas
1

Snijd de ui in vieren en doe deze in de kom. Stel het EXPERT-programma in op 15 seconden/snelheid 13 (zonder te verwarmen).

2

Spatel de ui naar het midden van de kom, voeg de olijfolie toe en stel het EXPERT-programma in op 3 minuten/snelheid 3/120 °C.

3

Voeg de rijst en het gewassen en in stukjes gesneden eekhoorntjesbrood toe en stel het EXPERT-programma in op 3 minuten/snelheid 3/120 °C. Voeg na 1 minuut de witte wijn toe via de invoerbuis.

4

Voeg vervolgens het water en het bouillonblokje toe en stel het EXPERT-programma in op 18 minuten/snelheid 2A/100 °C. Laat indien nodig enkele minuten langer koken.

5

Voeg aan het einde van het programma de boter en de Parmezaanse kaas toe en stel het EXPERT-programma opnieuw in op 2 minuten/snelheid 2A/100 °C.

© Foto's Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016 - IT version

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product

ALLE REACTIES
Marijan

Wel lekker en makkelijk maar iets korter in de tijd van het programma. Anders te papperig

ankazwennis

heerlijk !