ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Risotto met zeevruchten

Risotto met zeevruchten

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : -
Koken : 50 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

6 PERSONEN :
400 g garnalen
2 rijpe tomaten
2 uien in vieren gesneden
1 bosje peterselie
500 ml water
500 g mosselen
500 g kokkels
1 teentje knoflook
4 eetlepels extra vierge olijfolie
320 g risottorijst (bijv. arborio of carnaroli)
100 ml droge witte wijn
1 gewone inktvis gewassen en in plakken gesneden
1 pijlinktvis gewassen en in plakken gesneden
1Pel de garnalen en leg deze opzij. Doe de koppen van de garnalen in de kom met de in stukjes gesneden tomaten, de ui, 2 takjes peterselie en 500 ml water.
2Voeg de stoommand toe en leg de vooraf goed gewassen mosselen en kokkels erin. Start het STOMEN-programma.  Controleer aan het einde van het programma of de schelpen allemaal goed open zijn. Als dit niet het geval is, moet je de kooktijd een beetje verlengen.
3Verwijder de stoommand. Leg enkele hele schelpen opzij en verwijder de schelpen van de andere mosselen en kokkels en leg ook deze opzij. 
4Bereid de bouillon: start het programma SMOOTHIE.  Filter met een zeef, voeg eventueel een beetje water toe om 700 ml bouillon te verkrijgen en zet dit opzij. Spoel en droog de kom. 
5Doe de tweede ui en de knoflook in de kom en stel het EXPERT-programma in op 10 seconden/snelheid 13.
6Spatel alles naar het midden, voeg de olijfolie toe en stel het EXPERT-programma in op 3 minuten/snelheid 3/120 °C.
7Voeg de rijst toe en stel het EXPERT-programma in op 3 minuten/snelheid 3/120 °C. Voeg na 2 minuten de witte wijn toe via de invoerbuis.
8Voeg de gepelde garnalen toe en stel het EXPERT-programma in op 18 minuten/snelheid 2A/100°C en voeg beetje bij beetje de bouillon toe (650 ml). Voeg na enkele minuten de gewone inktvis en de pijlinktvis toe. Laat indien nodig enkele minuten langer koken en voeg nog een beetje bouillon toe.
9Voeg aan het einde van de kooktijd de zeevruchten (zonder de schelpen) en de fijngehakte peterselie toe en meng alles met de spatel. Versier de borden met de opzij gelegde schelpen.
© Foto's Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2017

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product