ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Romige wortelsoep

met verse spinazie

Romige wortelsoep met verse spinazie Cook Expert
 

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : -
Koken : 40 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 5 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

6 PERSONEN :
2 handjes verse spinazie
1 ui
6 wortels (600 gram)
1 theelepel gemalen komijn
1 eetlepel olijfolie
900 ml water
3 eetlepels roomkaas, bijv.
Philadelphia®
100 ml slagroom
enkele komijnzaadjes
1 theelepel zout
versgemalen peper
1Was de spinazie en verwijder de stelen. Vul de rvs-kom met 500 ml water. Leg de spinazie in de stoommand en zet de mand in de rvs-kom. Schakel het programma STOMEN 10 minuten in. Verwijder de stoommand en giet het stoomwater weg. Zet de spinazie even apart.
2Pel de ui, snijd in vieren en doe de ui in de rvs-kom. Was en schil de wortels, snijd ze in stukken van 1 tot 2 cm en voeg de wortelstukken, de gemalen komijn, de olijfolie, het water en het zout toe aan de inhoud van de kom. Sluit de kom met de deksel en schakel het programma ROMIGE SOEP in.
3Druk ongeveer 5 minuten voor het einde op Stop. Voeg de roomkaas en de peper toe en schakel het programma weer in door op Auto te drukken.
4Breng de soep desgewenst op smaak met zout en peper. Schenk de soep in kommen, leg een eetlepel gestoomde spinazie in het midden, voeg een scheutje room toe en bestrooi de soep met de komijnzaadjes.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016
Tip van de chef

Afhankelijk van het seizoen kunnen bepaalde groenten, zoals wortels, een langere kooktijd nodig hebben. Misschien moet u daarom de kooktijd van de soep wat aanpassen. Bereid deze romige soep zonder de spinazie voor een snellere versie. Voor een originele romige soep vervangt u de helft van de wortels door geschilde en in blokjes gesneden zoete aardappelen of rode linzen.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product

ALLE REACTIES
Robertos

Lekker gerecht! Heb hem met half wortels en half rode linzen gemaakt. Daar zelf nog een beetje indische curry pasta aan toegevoegd, wat de soep echt afmaakte.

Ericdijk62

Het eerste gerecht wat ik gemaakt heb en het ging makkelijk snel en wat belangrijks is het smaakte heerlijk