ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Stokbrood

Stokbrood Cook Expert

Voorbereiding : 20 min Rusttijd : 2 uur
Koken : 15 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 2 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

2 STOKBRODEN :
5 gram verse bakkersgist
of ½ zakje droge bakkersgist
150 ml koud water
250 gram tarwebloem
of broodbloem
5 gram fijn zout
1Doe de gist en het water in de kom en schakel het programma BROOD/BRIOCHE in. Na 1 minuut stopt het programma: voeg de bloem en het zout toe aan de inhoud van de kom en schakel het programma weer in door op Auto te drukken. Doe de deegbal in een met bloem bestrooide grote schaal, dek deze af met een vochtige doek en laat het deeg 1 uur rijzen.
2Bestuif uw handen met bloem en druk de lucht met de vuist uit het deeg. Neem het deeg uit de schaal en leg het op een met bloem bestrooid werkblad. Verdeel in twee gelijke delen. Rol uit* tot twee stokbroden van dezelfde lengte. Laat ze nog een 1 uur rijzen op een met bakpapier bedekt ovenrooster.
3Verwarm de oven voor op 220 °C. Bestuif de stokbroden licht met bloem en snijd ze met een scherp, natgemaakt mes ondiep in. Bak de stokbroden 15 tot 20 minuten in de oven en zet daarbij een klein schaaltje met water onder in de oven. Keer de stokbroden om en klop tegen de onderzijde om te controleren of ze gaar zijn. De broden moet hol klinken. Laat de stokbroden afkoelen op een rooster.

© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016
Tip van de chef

Het resultaat is afhankelijk van de gebruikte bloem.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product

ALLE REACTIES