Voorbereiding : 15 min | Rusttijd : - |
Koken : 30 min | Materiaal : |
Moeilijkheid : | Beoordeling : 9 stemmen |
Download het recept : | |
Programma's
:
![]() |
accessoires
:
![]() |
1 | kleine ui |
1 | teentje knoflook |
plus ½ voor het brood |
|
1 | kg rijpe tomaten |
1 ½ | eetlepel olijfolie |
500 | ml water |
1 | kruidenbouillontablet |
1 | eetlepel tomatenpuree |
1 | theelepel suiker |
½ | bosje basilicum |
1 | bolletje mozzarella |
½ | ciabatta (Italiaans brood) |
1 | eetlepel mascarpone |
zout |
|
versgemalen peper |
|
30 | gram geroosterde pijnboompitten |
1 | Pel de ui en snijd deze in vieren. Pel de knoflook en halveer de teentjes. Ontvel* de tomaten, snijd ze in vieren en haal de pitjes eruit. |
2 | Doe de tomaten, de ui en de knoflook in de rvs-kom. Voeg de olijfolie, het water, het bouillontablet en de tomatenpuree toe. Voeg de suiker toe, evenals de gewassen en grof gehakte basilicumblaadjes. Selecteer het programma ROMIGE SOEP. |
3 | Snijd ondertussen de mozzarella in plakjes en het brood in sneetjes. Wrijf het brood in met een half teentje knoflook en rooster de sneetjes goudbruin in de broodrooster. Bedek elk sneetje met een plakje mozzarella. |
4 | Druk ongeveer 5 minuten voor het einde van het programma op Stop, voeg de mascarpone aan de soep toe en schakel het programma weer in. |
5 | Proef de soep en breng desgewenst verder op smaak met zout en peper. |
6 | Giet de tomatensoep in kommen of diepe borden. Leg in elk bord een sneetje brood met mozzarella en giet er een scheutje olijfolie overheen. Bestrooi de soep met de geroosterde pijnboompitten en dien de soep heet op. |
Makkelijk en zeer smakelijk. Ik fruit overigens het uitje bij aanvang even!
Héérlijk
Snel en makkelijk. De ui lijkt alleen verdwenen in het recept. Het smaakt uitstekend!
Prima recept