Voorbereiding : 15 min | Rusttijd : 30 min |
Koken : 20 min | Materiaal : |
Moeilijkheid : | Beoordeling : 0 stemmen |
Download het recept : | |
Programma's
:
![]() ![]() |
accessoires
:
![]() |
250 | g tarwebloem |
200 | g boterpasta |
100 | g amandelpoeder |
60 | g kristalsuiker |
2 | el vanillesuiker |
Poedersuiker met vanille: | |
150 | g kristalsuiker |
1 | vanillestokje |
Vanille-croissants | |
1 | Doe alle ingrediënten voor het deeg in de kom en start het programma BROOD/BRIOCHE. |
2 | Dek het deeg af met vershoudfolie en zet gedurende 30 minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 175 °C. |
3 | Haal het deeg uit de koelkast en vorm een rol met een diameter van 3 cm en 30 cm lang. Snijd stukken van 1 cm en rol op om croissants in de vorm van een halve maan te krijgen. |
4 | Bak de vanille croissants gedurende 18 minuten in de oven op 175 °C. |
5 | Haal uit de oven en laat enkele minuten afkoelen. Rol de nog warme croissants door de poedersuiker met vanille.
|
Poedersuiker met vanille | |
1 | Doe de poedersuiker en het vanillestokje in zijn geheel in de kom en start het programma EXPERT gedurende 1 minuut op snelheid 18 (zonder te verwarmen) om poedersuiker met vanillesmaak te maken. |