ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Witbrood

Pain de mie

Voorbereiding : 15 min Rusttijd : 1 uur 30 min
Koken : 30 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 1 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

1 BROOD :
10 gram verse bakkersgist
of 1 zakje droge bakkersgist
275 ml melk
30 gram in blokjes gesneden zachte boter
5 gram zout
10 gram suiker
350 gram bloem T55
1Doe de gist en de melk in de rvs-kom en schakel het programma BROOD/BRIOCHE in. Na 1 minuut stopt het programma. Voeg de zachte boter, het zout, de suiker en de bloem toe en schakel het programma weer in. Doe het deeg (dat plakkerig moet zijn) in een met bloem bestrooide grote schaal, dek het af met een vochtige doek en laat het 1 uur rijzen.
2Rol* het deeg uit tot een worst en leg dit in een ingevette broodvorm. Laat het 30 minuten rusten op kamertemperatuur.
3Bak het brood ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C (th. 6). Neem het uit de vorm en laat het op een rooster afkoelen.
© foto's Sandra Mahut
© 2014 Hachette Livre (Marabout)

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product

ALLE REACTIES
jannekewijnja

super lekker brood had het gevuld met olijven en zongedroogde tomaatjes.