ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Zanddeeg

Zanddeeg

Voorbereiding : 1 uur 30 min Rusttijd : -
Koken : 40 min Materiaal : taartvorm Ø 28-30 cm
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

1 :
250 g patentbloem
100 g kristalsuiker
1 eierdooier
140 g boter
45 ml koud water
1Doe het meel, de suiker, de in stukjes gesneden boter, de eierdooier en het water in de kom met het kneedmes.
2Schakel de foodprocessor in en laat de machine draaien totdat het deeg een bal vormt (ca. 1 minuut). Het deeg zo nodig met de spatel neer duwen*.
3Kneed het deeg tweemaal achtereen met uw handpalm door het van u af te duwen, opdat het zonder te breken uitgerold kan worden (het mag niet te koud zijn).
4Wikkel het in plastic folie en druk het plat. Zet het 1 uur op een koele plaats.
5Verwarm de oven voor op 180°C (th. 6).
6Beboter de bakvorm. Rol het deeg uit  . Leg het in de bakvorm en prik met een vork gaatjes in de deegbodem.
7Leg vetvrij papier op de deegbodem bedekt met knikkers of met gedroogde peulvruchten (of rijst).
8De taartbodem 20 minuten blind bakken.

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product