
Groene appelsorbet
★
★
★
★
☆
☆
2 ratings




4 personen
150 ml water
180 g poedersuiker
250 ml puur sap van groene appels
0.5 citroen
Associated products
RECIPE STEPS
1
Doe de suiker en het water in een pan.
Breng aan de kook en laat 2 minuten doorkoken om een siroop te krijgen.
- 150 ml water
- 180 g poedersuiker
2
Laat de siroop helemaal afkoelen.
Eventueel kan je deze siroop vervangen door 150 ml rietsuikersiroop.
3
Voeg het appelsap en het citroensap aan de siroop toe en roer goed door.
- 250 ml puur sap van groene appels
- 0.5 citroen
4
Laat 2 à 3 uur afkoelen in de koelkast.
5
Als de bereiding koud is, kan de ijsmachine aangezet worden.
Schenk het mengsel erin via de opening.
Laat de machine draaien totdat je de gewenste consistentie hebt, ongeveer 20 à 30 minuten.
6
Serveer het ijs onmiddellijk of doe het over in een bakje om het in de vriezer te bewaren.