Kastanje-ijs

Recept voorgesteld door : Magimix
10 stemmen
Voorbereiding : 55 minuten
Koken : 15 minuten
Totale tijd : 1 h 10
Rusttijd : 0 minuten
6 personen

0.5 L melk

4 eidooiers

70 g basterdsuiker

300 g kastanjecrème

250 ml crème fraîche

Aanverwante producten

RECEPT STAPPEN
1
Breng de melk en de helft van de suiker aan de kook. Haal de pan van het vuur.
  • 0.5 L melk
  • 70 g basterdsuiker
2
Klop in een kom de eidooiers met de rest van de suiker op matige snelheid gedurende 1 minuut om ze te blancheren.
  • 4 eidooiers
  • 70 g basterdsuiker
3
Zet de pan terug op het vuur; als de melk kookt, giet al kloppend een beetje bij de dooiers en doe alles terug in de pan op laag vuur, onder voortdurend roeren met de houten spatel.
  • 0.5 L melk
4
De bereiding zal dikker beginnen te worden; op de horizontaal opgeheven spatel, trek een lijn met de wijsvinger: als deze goed gemarkeerd blijft, is de saus genoeg gestold omdat deze de spatel bedekt.
5
Haal van het vuur en roer de crème fraîche erdoor. Door room toe te voegen stopt het koken onmiddellijk.
  • 250 ml crème fraîche
6
Als de saus overkookt, mix het dan krachtig en voeg onmiddellijk een lepel koude melk of koude room toe.
7
Zodra het koken klaar is, voeg je de kastanjecrème op de volgende manier toe: giet de warme bereiding geleidelijk in een kom met de kastanjecrème en klop krachtig tot een zijdezachte pasta (zonder klontjes).
  • 300 g kastanjecrème
8
Giet de bereiding in een kom geplaatst in een bad van ijsblokjes en water. Meng van tijd tot tijd; afkoelen duurt ongeveer 30 minuten.
9
Doe de bereiding in de Gelato Expert.

IK ONTDEK NIEUWE RECEPTEN