Kastanje-ijs
★
★
★
★
★
☆
10 stemmen
Voorbereiding : 55 minuten
Koken : 15 minuten
Totale tijd : 1 h 10
Rusttijd : 0 minuten
6 personen
0.5 L melk
4 eidooiers
70 g basterdsuiker
300 g kastanjecrème
250 ml crème fraîche
Aanverwante producten
RECEPT STAPPEN
1
Breng de melk en de helft van de suiker aan de kook.
Haal de pan van het vuur.
- 0.5 L melk
- 70 g basterdsuiker
2
Klop in een kom de eidooiers met de rest van de suiker op matige snelheid gedurende 1 minuut om ze te blancheren.
- 4 eidooiers
- 70 g basterdsuiker
3
Zet de pan terug op het vuur; als de melk kookt, giet al kloppend een beetje bij de dooiers en doe alles terug in de pan op laag vuur, onder voortdurend roeren met de houten spatel.
- 0.5 L melk
4
De bereiding zal dikker beginnen te worden; op de horizontaal opgeheven spatel, trek een lijn met de wijsvinger: als deze goed gemarkeerd blijft, is de saus genoeg gestold omdat deze de spatel bedekt.
5
Haal van het vuur en roer de crème fraîche erdoor.
Door room toe te voegen stopt het koken onmiddellijk.
- 250 ml crème fraîche
6
Als de saus overkookt, mix het dan krachtig en voeg onmiddellijk een lepel koude melk of koude room toe.
7
Zodra het koken klaar is, voeg je de kastanjecrème op de volgende manier toe: giet de warme bereiding geleidelijk in een kom met de kastanjecrème en klop krachtig tot een zijdezachte pasta (zonder klontjes).
- 300 g kastanjecrème
8
Giet de bereiding in een kom geplaatst in een bad van ijsblokjes en water.
Meng van tijd tot tijd; afkoelen duurt ongeveer 30 minuten.
9
Doe de bereiding in de Gelato Expert.