
Lasagne van spinazie en courgette




6 personen
3 courgette
200 g roomkaas
1 bosje basilicum
2 knoflook
150 g spinazie
25 ml olijfolie
500 ml Crème fraîche
1 snufje fleur de sel (fijn zeezout)
1 snufje peper
8 lasagnebladen
8 gedroogde tomaten
1 snufje oregano
RECIPE STEPS
1
Was de courgettes, snijd hun uiteinden af en snijd de courgettes in 2 in de breedte.
Snijd de kaas in dunne plakjes.
- 3 courgette
- 200 g roomkaas
2
Gebruik de Midi kom uitgerust met de 2mm snijschijf, snijd de courgettes in PULSE-functie. Zet opzij.
- 3 courgette
3
Mix in de grote kom uitgerust met het grote metalen mes, de teentjes knoflook en 1/3 van de spinazie.
Maak de zijkanten van de kom schoon met een spatel, voeg de crème fraîche, olijfolie, zout, peper toe en meng door een paar keer op PULSE te drukken.
Zet ook dit opzij.
- 2 knoflook
- 50 g spinazie
- 500 ml Crème fraîche
- 1 snufje fleur de sel (fijn zeezout)
- 1 snufje peper
4
Verwarm de oven voor op 200 °C en pak een overnschaal.
Leg achtereenvolgens 1/3 van de spinazie, 50% van de groene room, 4 lasagnebladen, plakjes courgette, 50% van de kaas en herhaal de dit een tweede keer met de rest van dezelfde ingrediënten.
5
Verdeel de gedroogde tomaten en de oregano over de kaas. Dek af als de ovenschaal een deksel heeft en bak 40 minuten in de oven.
- 8 gedroogde tomaten
- 1 snufje oregano